Romanen Allt som återstår, utgiven på Wahlström & Widstrands förlag 2008

hem

om mig

bloggen

debutromanen

nya romanen

framträdanden

fantasin

skrivarkurser

släktforskning

kontakt

Bollywood

Elin Boardy

Omslag: Annika Lyth

 

Allt som återstår är en familjehistoria som tar sin plats i ett kargt bohuslänskt landskap i början av 1900-talet, genom årstider och människoöden, förbi historiska skeenden och åldersväxlingar, hela tiden med ett sjungande, målande språk. En berättelse om en kvinna, som i sin vanlighet blir alldeles unik.
Medan de andra syskonen söker sig bort – tre av dem ända till Amerika – blir Emma den som stannar kvar och tar hand om gården med sin far. Hon är bara sjutton när hon blir gravid med drängen Emil. De gifter sig och barnaskaran växer sedan i snabb takt. Men efter hennes pappas bortgång försämras förhållandena alltmer. Och ute i Europa står första världskriget för dörren. Emma är fast på samma plats som modern före henne. Händernas göromål och huset och barnen fyller varje sekund.
En gripande berättelse om en kvinnas kärlek, ensamhet och utsatthet.

Länkar till recensioner>>>

Köp boken här eller här eller här.

 

* * *

En grupp gymnasieelever på Bäckängsgymnasiet i Borås bloggade om sina upplevelser av att läsa Allt som återstår inför att vi träffades i samband med att jag var nominerad till Borås tidnings debutantpris. Läs här>>>

Allt som återstår var nominerad till Borås tidnings debutantpris 2008!
Nomineringen löd: "För en varm roman som i klassisk form och med en ton som bär skriver sig in i den stora svenska berättelsens stenjordiga landskap.”
Uppdatering: Priset delades ut 18/2 och gick till Sara Mannheimer för romanen Reglerna.

Jag, Linn Hansén och Olivia Bergdahl delar utmärkelsen Årets västsvenska författare 2008. Priset delas ut av Författarcentrum Väst och Västsvenska Författarsällskapet.

Malin Holgersson intervjuade mig för Kultur:Västs webbradio. Här är inslaget.

Jag fick Göteborg-Säve Rotaryklubbs kulturstipendium! Läs mer här>>> (pdf)

Helgen 1-2 augusti medverkade jag på Bokdagar i Dalsland, i fina Håverud. Liten blänkare i Bohusläningen (papperstidningen hade tydligen foto också...